3η Μέρα Πανοράματος: "Κυνόδοντας"

Η τελευταία μέρα του πανοράματος τελειώνει με την προβολή της ταινίας "Κυνόδοντας" του Γιώργου Λάνθιμου στις 20:00 στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης (ΠΡΟΚΑΤ).

Υπόθεση: Σε μια απομονωμένη μονοκατοικία έξω από την Αθήνα ζει μια πενταμελής οικογένεια. Τα τρία παιδιά δεν έχουν βγει ποτέ από το σπίτι και μεγαλώνουν χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Ο μόνος άνθρωπος που τους επισκέπτεται είναι η Χριστίνα, υπάλληλος στο εργοστάσιο του πατέρα, με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του μεγάλου γιου.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στεργιόγλου, Michelle Valley, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου

Wandering Panorama
3η Μέρα Πανοράματος: "Attenberg"

Η 3η μέρα του πανοράματος ξεκινάει με την προβολή της ταινίας "Attenberg" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στις 18:00 στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης (ΠΡΟΚΑΤ).

Υπόθεση: Η Μαρίνα μεγαλώνει με τον πατέρα της, ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος, σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Περνά τις ώρες της παρακολουθώντας στην τηλεόραση ντοκιμαντέρ για τη ζωή των θηλαστικών και κάνοντας παρέα με τη φίλη της Μπέλλα, ώσπου γνωρίζει έναν μηχανικό που έχει έρθει στην πόλη για δουλειές.

Σκηνοθεσία: Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Σενάριο: Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Πρωταγωνιστούν: Ariane Labed, Βαγγέλης Μουρίκης, Ευαγγελία Ράντου, Γιώργος Λάνθιμος

Wandering Panorama
2η Μέρα Πανοράματος: "A Blast"

Η 2η μέρα του πανοράματος τελειώνει με την προβολή της ταινίας "A Blast" του Σύλλα Τζουμέρκα στις 21:00 στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης (ΠΡΟΚΑΤ).

Υπόθεση: Παντρεμένη με ναυτικό και μητέρα τριών παιδιών, η Μαρία προσπαθεί να βάλει σε τάξη τόσο τα προσωπικά της προβλήματα όσο και τα αβάσταχτα χρέη των γονιών της. Μέχρι τη στιγμή που εκρήγνυται…

Σκηνοθεσία: Σύλλα Τζουμέρκα

Σενάριο: Σύλλα Τζουμέρκα, Γιούλα Μπουντάλη

Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Θέμης Βαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης, Μάκης Παπαδημητρίου

Wandering Panorama
2η Μέρα Πανοράματος: "4 Months, 3 Weeks and 2 Days"

Κατά την διάρκεια της 2ης μέρας του πανοράματος προβάλουμε την ταινία: "4 Months, 3 Weeks and 2 Days" του Cristian Mungiu στις 19:00 στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης (ΠΡΟΚΑΤ).

Υπόθεση: Στη Ρουμανία των τελευταίων χρόνων του Τσαουσέσκου, η Γκαμπίτα, μια νεαρή φοιτήτρια, έχει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Μαζί με τη συγκάτοικό της Οτίλα, αποφασίζουν να απευθυνθούν στον κύριο Μπέμπε για παράνομη έκτρωση.

Σκηνοθεσία: Cristian Mungiu

Σενάριο: Cristian Mungiu

Πρωταγωνιστούν: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alexandru Potocean, Luminita Gheorghiu

Wandering Panorama
2η Μέρα Πανοράματος: "Fish n' Chips"

Η 2η μέρα του πανοράματος ξεκινάει με την προβολή της ταινίας "Fish n' Chips" του Ηλία Δημητρίου στις 17:00 στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης (ΠΡΟΚΑΤ).

Υπόθεση: Ο Άντι, ένας Κύπριος μετανάστης που έχει περάσει όλη του τη ζωή τηγανίζοντας «Fish and chips» στο Λονδίνο, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά πολύ σύντομα αυτό μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς ο Άντι έχει ξεχάσει κάτι πολύ βασικό: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο… και ο κόσμος δεν τρώει «Fish and chips». Η επιστροφή του δεν είναι όπως την περίμενε, ο Άντι ακροβατεί ανάμεσα σε δύο πατρίδες και αρχίζει να αναζητεί την ταυτότητά του.

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου

Σενάριο: Ηλίας Δημητρίου, Jan Fleischer, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιωάννου, Marlene Kaminsky, Anne-Marie O’Sullivan, Διομήδης Κουφτερός

Wandering Panorama
Βραδιά έναρξης στο αρχοντικό Μάνος Χατζιδάκις
 

Το πρώτο Wandering Film Panorama ξεκινάει στο αρχοντικό Μάνος Χατζιδάκις την Παρασκευή 12 Απριλίου, με μια βραδιά γεμάτη σινεμά, jazz, κρασί και συζητήσεις.

Στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία “Le Havre” (Το λιμάνι της Χάβρης), μια κωμική-δραματική σε παραγωγή, σενάριο και σκηνοθεσία του Aki Kaurismäki.

Υπόθεση: Ένας μεσήλικας λούστρος περιθάλπει και δίνει καταφύγιο σε έναν νεαρό Αφρικανό, παράνομο μετανάστη, τον οποίο αναζητά η αστυνομία.

Σκηνοθεσία: Aki Kaurismäki

Σενάριο: Aki Kaurismäki

Πρωταγωνιστούν: André Wilms, Kati Outinen, Jean-Pierre Darroussin και Blondin MIguel

DSC_2966.JPG

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο ένα ιδιαίτερο soirée με jazz μουσική, κρασί και κινηματογραφικές συζητήσεις για να γνωρίσουμε τους διοργανωτές του πανοράματος και να γιορτάσουμε την πρώτη προβολή! Στο χώρο θα διατίθεται δωρεάν κρασί από την Cava Graal καθώς και μπουφές από το Φύλλο της Δώρας!

Wandering Panorama